Workshop

Nová pravidla pro e-shopy i retail: změny v oblasti slev a konec zákonné záruky (akce již proběhla)

location Praha 9. 11. 2022, 9:00

Workshop pro e-shopy, online tržiště, digitální platformy a retail

Již brzy zřejmě vstoupí v platnost novela zákona o ochraně spotřebitele a občanského zákoníku, která do českého práva implementuje změny zavedené evropskou směrnicí „Omnibus“. Nová úprava bude mít zásadní význam především pro fungování e-shopů a online tržišť, avšak v určitých případech se dotkne i prodeje zboží v kamenných obchodech.

Na jaké změny se musí retailový sektor připravit? Jaká nová pravidla budou platit pro inzerci slev? Co pro vaše podnikání bude znamenat konec zákonné záruky? Zúčastněte se našeho workshopu a získejte odpovědi nejen na tyto otázky.

Nejvýznamnější očekávané změny:

  • nová pravidla uvádění slev z cen zboží
  • nové povinnosti v souvislosti se zveřejňováním uživatelských recenzí
  • úprava objednávacích tlačítek v uživatelských rozhraních
  • vysoké pokuty ze strany České obchodní inspekce až do výše 4 % z ročního obratu v případě nesplnění podmínek nové regulace

S Deloitte Legal máte příležitost se na tyto nové povinnosti s předstihem připravit. Připravili jsme pro vás workshop, jímž vás provedou zástupci advokátní kanceláře Deloitte Legal, kteří se dlouhodobě specializují na oblast ochrany spotřebitele a závazkového práva. Prodiskutují s vámi výzvy, které pro vaše podnikání nová regulace představuje, jaké změny jsou pro vás relevantní a jak je v rámci vašeho podnikání zohlednit. Společně s vámi pak stanoví plán, jak dál postupovat, a identifikují případná slabá místa.

Přednášející

Vuk Djukić, advokát, Deloitte Legal
Lenka Losenická, advokátka, Deloitte Legal


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.