Webcast

Co čekat od daňových kontrol windfall tax?

location Online 22. 5. 2024, 14:00
+ Přidat do kalendáře

Dočasná mimořádná daň (windfall tax) platí od 1. ledna 2023 po dobu 3 let. Ministerstvo Financí ČR očekávalo, že přinese desítky miliard do státního rozpočtu, ale prozatím se prognózy nenaplňují. Finanční správa proto deklaruje, že provede „další velkou kontrolní akci u firem, které jsou poplatníky této daně.“

Pojďte zjistit, co lze očekávat od daňových kontrol ohledně tohoto tématu, zúčastněte se našeho webcastu a připravte se na to co možná přijde.


Program:  

Zaměříme se především na:

  • Co to je windfall tax?
  • Zahájení a průběh daňové kontroly.
  • Dopady daňové kontroly a promíjení sankcí.
  • Zamyšlení se nad ústavností této daně.

Pro koho je akce určena?

Webcast je určen především pro finanční ředitele, pracovníky daňového oddělení, účetní, ale také všem, kteří se chtějí o tématu dozvědět více.


Přednášející: 

Alena Wágner Dugová je senior manažerka v oddělení zaměřeném na správu daní a daňové litigace v advokátní kanceláři Deloitte Legal v Praze. Je specialistkou na daňová řízení a litigace, zejména na daňové kontroly, žaloby a vymáhání pohledávek. Má zkušenosti s poskytováním služeb regionálním i mezinárodním společnostem ve vztahu k různým daňovým projektům a také veřejným institucím. Alena má bohaté zkušenosti s poskytováním daňového poradenství a zastupováním klientů při daňových litigacích, jak v tuzemských, tak i přeshraničních případech. Získala také zkušenosti v oblasti vymáhání pohledávek.

Václav Kafka působí jako manažer v daňovém a právním oddělení společnosti Deloitte. Od roku 2017 se specializuje na oblast přímých daní a související správu daní. Dále poskytuje poradenství v oblasti daně z neočekávaných zisků a dorovnávací daně. Jako člen týmu fúzí a akvizic získal zkušenosti v oblasti due diligence, mezinárodního zdanění, podnikových kombinací a prodejů podniku. Václav působí na pobočce společnosti Deloittev Plzni a poskytuje poradenství primárně společnostem v plzeňském a karlovarském regionu.

Tereza Homa je advokátkou v oddělení daňových sporů ve společnosti Deloitte Legal v Brně. Specializuje se zejména na správu daní a související daňové spory, včetně asistence při daňových kontrolách a v řízeních před správními soudy. Tereza se zaměřuje na eliminaci a snižování sankcí uložených finanční správou a v této oblasti má unikátní know-how. Tereza má více než 4 roky zkušeností s poskytováním právních služeb a 3 roky zkušeností v kanceláři daňového poradce.


 Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.