Webcast

Daňový odpočet na výzkum a vývoj: Ušetřete až pětinu nákladů v oblasti R&D (akce již proběhla)

location Online 29. 11. 2022, 14:00

Novoroční předsevzetí nestačí, výzkum a vývoj je potřeba včas oznámit avízem!

Vyvíjí vaše firma nové produkty, technologie, software nebo služby? Věděli jste, že prostřednictvím daňového odpočtu můžete ušetřit až 19 % z nákladů vynaložených na jejich vývoj? Připojte se na náš webcast a dozvíte se, jak daňový odpočet funguje, jaké náklady je možné do něj zahrnout a jaké formální náležitosti je potřeba splnit.

Odpočet na podporu výzkumu a vývoje je efektivním nástrojem nepřímé podpory podnikatelských aktivit, který může přinést firmám každoročně značné úspory a zvýšit tak jejich konkurenceschopnost. Výdaje vynaložené na výzkum a vývoj totiž patří mezi položky odčitatelné od základu daně.

Je pro vás daňový odpočet vhodný? Kdy je nejvhodnější čas začít s uplatňováním odpočtu? A jaké dokumenty je potřeba zpracovat? Odpovědi na tyto a další otázky zazní v našem chystaném webcastu!

Připojte se i vy k našemu online setkání, v rámci kterého se dozvíte, zda je pro vás odpočet vhodný a jak ho efektivně využít. A prostor bude i na vaše dotazy, které nám můžete předem zadat v průběhu registrace.

Program:

V rámci webcastu se zaměříme na následující otázky a témata:

  • Jaké aktivity a s nimi související náklady lze do odpočtu zahrnout?
  • Jak začít a jaké formální dokumenty je potřeba připravit?
  • Jak projekty správně definovat a pojmenovat?

Přednášející:

Jakub Vrkoč, manažer, Tax & Legal, Deloitte
Jakub působí v Deloitte jako manažer a má několikaletou praxi v daňovém poradenství se zaměřením na daňové odpočty.

Nikola Klímová, senior konzultantka, Tax & Legal, Deloitte
Nikola působí v Deloitte jako senior konzultantka a zaměřuje na poradenství v oblasti využití daňových odpočtů na výzkum a vývoj a v oblasti dotační podpory.


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.