Webcast

Majetkové vztahy v rámci rodiny: Dědictví ze zákona, závěť a řízení o pozůstalosti (akce již proběhla)

location Online 26. 4. 2023, 14:00

Český právní řád poskytuje řadu nástrojů, kterými lze pořídit o svém majetku a záležitostech pro případ smrti. Ať už jde o povolání vykonavatele závěti či správce pozůstalosti, stanovení podmínek a příkazů dědicům nebo další související úkony či procesy, české právo na ně pamatuje.

Jaká je ale praxe? Potřebujete se zorientovat v tom, jak pořídit o své budoucí pozůstalosti, jak jednotlivé instituty fungují a jaké je jejich praktické využití? Na tyto a další související otázky naleznete odpověď na našem webcastu. Připojte se i Vy k našemu online setkání a zjistěte, co je to povinný díl a kdo jsou nepominutelní dědicové a jak je lze případně vydědit, jak (ne)standardně probíhá dědické řízení a proč je důležité o své pozůstalosti přemýšlet již nyní. Věnovat se vedle právních náležitostí budeme také daňovým dopadům v souvislosti s dědictvím a následnými dispozicemi se zděděným majetkem.

Přednášející:

David Neumahr, manažer, Deloitte Legal
David se zaměřuje na právní poradenství pro privátně vlastněné společnosti, rodinné firmy a obecně právní služby v souvislosti s mezigeneračním předáváním podnikání a nástupnictvím. David se rovněž specializuje na problematiku dědických řízení, pořízení pro případ nenadálých okolností a rodinného práva, a to zejména s přihlédnutím k praktickému využití jednotlivých institutů a principů právě u obchodních společností a v rodinných strukturách.

David Košut, manažer, Deloitte Advisory
David se zaměřuje především na daň z příjmu právnických osob. David má však zkušenosti i s poskytováním služeb mezinárodním i domácím společnostem a s projekty mezinárodního zdanění, M&A a daňovými due diligence či poradentstvím při implementaci projektů zaměřených na výzkum a vývoj.


Zvýhodněný balíček 3 webcastů na téma majetkové vztahy v rámci rodiny!

Využijte speciální nabídku zvýhodněného balíčku! Získáte tak možnost zúčastnit se celé série 3 webcastů za zvýhodněnou cenu 1 000 Kč + 21% DPH.

A kdy pro Vás naše webcasty plánujeme?


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.