Webcast

Podniky vs. drahé energie: Stále není pozdě žádat o kompenzaci či zastropovat ceny (akce již proběhla)

location Online 1. 12. 2022, 10:00

V úterý 15. listopadu 2023 byl zahájen příjem žádostí do Programu podpory na zvýšené náklady na zemní plyn a elektřinu v důsledku mimořádného růstu jejich cen. Vláda ČR nařízením zároveň stanovila kategorie podniků, které mají nárok na zastropování cen energií pro rok 2023.

Podávání žádostí o podporu je tedy v plném proudu, pro firmy však může být náročné se v komplexních pravidlech a požadavcích Programu zorientovat. Případné pochybení pak může znamenat nejen zdržení získání podpory, ale v horším případě i ztrátu nároku.

Pokud se domníváte, že i vaše firma má na zmíněnou podporu nárok, ale nejste si například jisti, zda splňuje všechny potřebné podmínky, neváhejte a připojte se k našemu webcastu! Probereme s vámi to nejdůležitější, co je pro podání a úspěšné získání podpory potřeba vědět! A pokud se vás přímo program podpory na zvýšené náklady energií netýká, vysvětlíme vám, jak si zajistit zastropování cen plynu a elektřiny pro rok 2023, včetně patřičné právní úpravy.

Program:

V rámci webcastu se zaměříme například následující témata:

  • Jaké jsou podmínky Programu podpory na zvýšené náklady na zemní plyn a elektřinu v důsledku mimořádného růstu jejich cen?
  • Kdo je malým a středním podnikem?
  • Jak vysvětluje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR bod 8.11 Progamu, který zamezuje navýšené odměny statutárním orgánům?
  • Jak se posuzují propojené či partnerské podniky?
  • Jak žádat o zastropování cen energií?

Přednášející:

Martin Černý, seniorní právník, Tax & Legal, Deloitte
Marek Polach, manažer, Tax & Legal, Deloitte


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.