Konference

Přeshraniční vysílání pracovníků: Současná praxe a budoucnost regulace (akce již proběhla)

location Praha 29. 11. 2022, 9:00

Vysílání pracovníků z členských států EU do Česka a naopak. Jaká je současná praxe a jaké výzvy mohou zaměstnavatelé do budoucna očekávat? Diskutovat na toto téma budeme se zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, Kanceláře zdravotního pojištění a dalšími hosty.

Globální pracovní síla s přeshraniční mobilitou v rámci EU je v současné době pro mnoho zaměstnavatelů jedním ze základních pilířů fungování jejich firmy. I s krátkodobými pracovními cestami se ale pojí mnoho povinností. Pokud se toto téma týká i vašeho podniku, neváhejte a zúčastněte se naší konference, kde se na tuto problematiku podíváme z pohledu pracovního práva, sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění.

Pozvání k debatě přijali zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a Kanceláře zdravotního pojištění, ale i další odborníci a specialisté. V rámci panelové diskuze společně rozebereme práva zaměstnanců během vyslání, povinnosti zaměstnavatelů vyplývající z evropských regulací, praxi českých úřadů, českou právní úpravu krátkodobých vyslání i současné výzvy, kterým v praxi úřady i zaměstnavatelé aktuálně čelí.

Jedním z hostů bude také specialista na danou problematiku z německé kanceláře Deloitte, který vám přiblíží současnou situaci i v ostatních členských státech EU mimo Českou republiku. Také budete mít příležitost si poslechnout hosta ze soukromého sektoru, který se s vámi poděli o své zkušenosti a praktický pohled na danou problematiku.

Konference se bude konat ve formátu živé diskuse, a proto budete mít příležitost našim hostům pokládat otázky i vy! Proto neváhejte a zaregistrujte se k účasti ještě dnes. Ale pozor – kapacita je omezená.

Témata panelové diskuze:

  • Povinnosti zaměstnavatelů vůči úřadům a pravidla týkající se vysílání zaměstnanců, výzvy a rizika spojená s nedodržením povinností
  • Problematické otázky týkající se krátkých obchodních cest
  • Současná situace a praxe v jiných členských státech EU a výhledy do budoucna
  • Povinnosti v oblasti sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění

Panelisté:

Mgr. Antonín Seidel, Vedoucí oddělení zahraniční zaměstnanosti, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
JUDr. Gabriela Pikorová, Vedoucí oddělení koordinace sociálního zabezpečení, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
JUDr. Ladislav Švec, Ředitel, Kancelář zdravotního pojištění
Iva Kotršálová, Global Employee Mobility, Hewlett Packard Enterprise
Pavel Bejšovec, Advokát a manažer v daňovém a právním oddělení Deloitte Česká republika
Jan Grunert, Senior manažer v daňovém a právním oddělení Deloitte Germany
Lucie Filingerová, Senior manažerka v daňovém a právním oddělení Deloitte Česká republika
Veronika Růžičková, Manažerka v daňovém a právním oddělení Deloitte Česká republika
Beáta Máthéová, Senior konzultantka v daňovém a právním oddělení Deloitte Česká republika


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.