Webcast

Remote work: Práce ze zahraničí z pohledu sociálního a zdravotního pojištění (akce již proběhla)

location Online 30. 3. 2023, 10:00

Mezinárodní legislativa upravující oblast sociálního a zdravotního pojištění stanovuje mimo jiné základní pravidla pro práci na dálku ze zahraničí, včetně práv a povinností na straně zaměstnavatele. Máte i vy ve své firmě zaměstnance, kteří působí ze zahraničí v tzv. režimu remote work? Anebo uvažujete o zaměstnání pracovníků z jiných států, kteří by pro vás pracovali na dálku?

Připojte se k našemu webcastu a zjistěte, jaké mohou mít zmíněné přeshraniční pracovní aktivity dopad na vaši firmu a zaměstnance v oblasti sociálního a zdravotního pojištění. Seznámíme vás s platnou legislativou i aktuálními trendy remote work, chybět nebudou ani konkrétní příklady z praxe.

Přednášející:

Veronika Růžičková, manažerka, globální služby pro zaměstnavatele, Tax & Legal, Deloitte
Veronika se specializuje na problematiku globální mobility se zaměřením na práci na dálku, vysílání zaměstnanců do a z České republiky, a to nejen z pohledu daně z příjmů fyzických osob, ale zejména z pohledu sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění.

Jitka Bašová, manažerka, globální služby pro zaměstnavatele, Tax & Legal, Deloitte
Jitka má zkušenosti s přípravou daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob a souvisejícím poradenstvím, se mzdovou agendou a oblastí sociálního zabezpečení (např. žádostmi o certifikát A1). V současné době se zaměřuje na poradenství související s prací na dálku.


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.