Seminář

Tradiční seminář k dani z příjmů 2022 (akce již proběhla)

location Praha 21. 11. 2022, 9:00

Rádi bychom vás po roce opět pozvali na náš tradiční podzimní seminář k dani z příjmů! Letos jej uspořádáme v tzv. hybridní formě – můžete se tedy dostavit osobně, anebo sledovat seminář v přímém přenosu online.

A na jaká témata se můžete těšit?

Dopolední část - aktuality daně z příjmů:

  • Novely zákona o daních z příjmů roku 2022 a 2023
  • Připravované změny v oblasti mezinárodního zdaňování
  • Aktuální témata transferových cen
  • Přehled dotačních příležitostí
  • Trendy výzkumu a vývoje
  • Vývoj v oblasti daně z příjmů na Slovensku

Přednášky doplní diskuse se zástupci Ministerstva financí ČR a Specializovaného finančního úřadu.

Odpolední část - panelová diskuze na téma prokazování v oblasti daně z příjmů:

  • Nejnovějších trendy v oblasti daňových kontrol
  • Praktické tipy, jak se na daňovou kontrolu připravit

Jako hosta v naší diskusi přivítáme vrchní metodičku finanční správy pro daň z příjmů právnických osob.

K programu:

Dopolední program budeme věnovat aktuálním informacím ohledně daní z příjmů a shrneme si také novinky v této oblasti na Slovensku. V rámci diskuze se zaměříme mimo jiné i na návrhy směrnic, které jsou v současné době projednávány v Radě EU (globální minimální daň, požadavky na substance, DEBRA). Toto téma probereme s odborníkem na mezinárodní zdaňování z Ministerstva financí ČR, který se aktuálně aktivně podílí na předsednictví České republiky v Radě EU. Dále pak se zástupcem Specializovaného finančního úřadu probereme novinky a trendy v oblasti převodních cen.

V odpolední části našeho setkání se pak podíváme na stále aktuální problematiku daňových kontrol. Daňová kontrola je součástí života každého poplatníka a je třeba se na ní předem připravit, tedy vědět, co je možné očekávat a jaké důkazní prostředky je dobré mít k dispozici. Toto téma probereme v panelové diskuzi s odborníky ze společnosti Deloitte, kteří zastupují naše klienty v daňových sporech, a zároveň přivítáme vrchní metodičku finanční správy pro oblast daně z příjmů právnických osob, která se s námi také podělí o své názory a zkušenosti.

Prezenční forma

Výhodou prezenční formy semináře je možnost osobně diskutovat jak s našimi odborníky, kteří vám i letos budou plně k dispozici, tak i s dalšími hosty semináře. Během přestávek pro vás bude navíc připraveno občerstvení a těšit se můžete i na společný oběd. Pro vaše bezpečí chceme stále dělat maximum, a proto jsme pro konání naší akce zvolili dostatečně velký prostor, který vám zajistí veškerý komfort a možné rozestupy.

On-line forma

V případě zájmu bude náš seminář dostupný také v on-line podobě v přímém přenosu (live stream). K vysílání se budete moct připojit z pohodlí svého domova či kanceláře. Ani v této on-line verzi nebudete ochuzeni o možnost pokládat našim přednášejícím a hostům své dotazy k problematice, která vás zajímá.

Zajímá vás konkrétní problematika? Chcete probrat specifické téma? Pošlete svůj dotaz předem na e-mail bduskova@deloittece.com.

Pro koho je seminář určen?

Seminář je určen pro finanční a daňové manažery i pro hlavní účetní.


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.