Webcast

Uhlíkové clo: Seznamte se s novými povinnostmi pro dovozce (akce již proběhla)

location Online 31. 5. 2023, 10:00

Mechanismus uhlíkového vyrovnání na hranicích EU (Carbon Border Adjustment Mechanism; CBAM) je nástroj Evropské unie pro stanovení spravedlivé ceny za uhlík uvolněný při výrobě zboží, které se do EU dováží. Zároveň tento mechanismus podporuje čistší průmyslovou výrobu v zemích mimo EU. Ve své přechodné fázi, která odstartuje již 1. října 2023, CBAM přinese dovozcům řadu nových administrativních a reportingových povinností, po plném spuštění si pak od roku 2026 budou muset kupovat certifikáty CBAM odpovídající ceně uhlíku, která by byla zaplacena v případě, že by se na výrobu daného zboží použila unijní pravidla.

Pokud se toto téma týká i vaší společnosti, nenechte si ujít náš webcast, kde si shrneme základní informace k nadcházející CBAM regulaci. Naši odborníci vám ve stručnosti vysvětlí, jaké povinnosti z nových pravidel pro dovozce vyplývají, a nastíní vám dopady, které na firmy bude toto nařízení mít.

Program

  • Základní informace k CBAM
  • Povinnosti dovozců
  • Dopady CBAM na společnosti

Přednášející

Colette Šinská, advokátka v právním oddělení, Deloitte
Petra Závalová, manažerka v daňovém oddělení, Deloitte
Jaroslav Beneš, partner a vedoucí týmu Tax Technology v daňovém oddělení, Deloitte


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.