Webcast

Výplata podílu na zisku z pohledu daní (akce již proběhla)

location Online 10. 5. 2023, 10:00

V našem nedávném webcastu jsme se věnovali otázkám rozdělení a výplaty podílu na zisku z pohledu práva. Jelikož jde ale o téma, které je v současné době ve firmách skloňováno stále více, připravili jsme si pro vás pokračování našeho webináře, ve kterém se na toto téma zaměříme ještě jednou, tentokrát však optikou daní.

Pokud tedy i vy ve své společnosti například chystáte valnou hromadu, kde bude rozhodováno o naložení s dosaženým hospodářským výsledkem, a chcete vědět, na jaká daňová pravidla v tomto kontextu je potřeba pamatovat, neváhejte a připojte se k našemu webcastu! Seznámíme vás s daňovými dopady v rámci výplaty podílu na zisku jak u entit, které podíl na zisku vyplácí, tak u subjektů, které jej přijímají. Také vám představíme aktuální judikaturu, která se s tímto tématem pojí, abyste mohli přizpůsobit/aktualizovat všechny nezbytné procesy ve své firmě a byli připraveni (nejen) na případnou kontrolu správce daně!

Program:

V rámci webcastu se zaměříme především na následující témata:

  • Zdanění při vyplácení podílu na zisku společnostem i fyzickým osobám
  • Náklady na držbu dceřiných společností
  • Aktuální judikatura

Přednášející:

Ivan Gažo, manažer v oddělení přímých daní, Deloitte
Ivan se zaměřuje především na daňové due diligence a strukturování.

Vladan Čirka, senior manažer v oddělení přímých daní, Deloitte
Vladan se specializuje na správné zdanění příjmů fyzických osob.


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.