Pracovní snídaně

ZRUŠENO: Zneužití práva v přímých daních: Novinky a praktický pohled (akce již proběhla)

location Praha 23. 5. 2023, 9:00

Finanční úřady se v současné době stále častěji při daňových kontrolách zaměřují na tzv. koncept zneužití práva, a na základě jeho aplikace se následně snaží daňovému subjektu doměřit daň. Zmíněný právní princip předpokládá, že bylo v daném procesu/transakci postupováno podle zákona, ale pokud u kontrolovaného subjektu došlo k získání daňové výhody, která je v rozporu se smyslem a účelem zákona a zároveň toto bylo hlavním cílem uskutečněné transakce, může správce daně od takových transakcí odhlédnut a například vyloučit náklad jako daňově neuznatelný.

Pokud Vás toto téma oslovilo, neváhejte a zúčastněte se našeho semináře, na kterém vás seznámíme s oblastmi, které v současné době finanční úřady s ohledem na zneužití práva prověřují. Také vám představíme zásadní judikáty správních soudů, ze kterých vychází řada důležitých pravidel. Těšit se můžete vedle semináře rovněž na společnou snídani a krátký networking, v závěru setkání bude samozřejmě také prostor pro vaše případné dotazy.

Program:

  • 08:30–09:00 - Registrace a snídaně
  • 09:00–10:30 - Případy zneužití práva (např. vnitroskupinové restrukturalizace, financování, korunové dluhopisy a jejich dopad na strukturování transakcí, dispozice s podíly fyzických osob) a vybraná judikatura
  • 10:30–10:50 - Přestávka
  • 11:00–12:00 - Jak se bránit v případě daňové kontroly a dopady zneužití práva

Přednášející:

Alena Wágner Dugová, senior manažerka Deloitte Legal
Jiřina Procházková, ředitelka Deloitte Legal
Roman Ženatý, partner Deloitte Advisory
Catherine Slavíčková, manažerka Deloitte Advisory
Marie Velflová, manažerka Deloitte Advisory


Akce není určena pro poradce ani pro zaměstnance společností podnikajících v poradenství. Deloitte si vyhrazuje právo určit seznam účastníků.